Kategorier
Catering

Cateringfirma för fest och vardag

Det finns alltid en cateringfirma för dem som är sugna på mat. Likaså finns det alltid kunder för den som ägnar sig åt att laga mat med själ och hjärta.

För dig som vill laga och leverera mat och dryck till kunder på deras hemadress verkar det finnas gott om jobb. Så länge du gör det du älskar och gör det fullt ut med hela din själ kommer det säkerligen att gå bra. Lite marknadsföring skadar ju aldrig så en rejäl satsning på det kan vara bra. Men ibland springer ryktet ändå före. Är du duktig och kunnig samt pålitlig kommer kunderna slåss om dig.

En sak som är viktig är att kunna tillfredsställa ett stort sällskap där man kan förmoda att de har olika preferenser på mat. Då har man ett brett kundregister. Men det finns de som hellre arbetar med små sällskap och de som vill specialisera sig inom en smalare nisch. Då blir man lite unik men också mer sårbar rent affärsmässigt. Kanske arbetar du bara med rawfood utan kött över huvud taget?

En cateringfirma med mat lagad från grunden

Många vill ha en maträtt lagad från grunden och är noga med att det är näringstät mat som de äter. För dem med smak för kryddor och örter i en unik kombination finns det även gott om restauranger att testa. Doftar det gott går det rakt in i kroppen på en person och den vill inget hellre än att prova den mat som lockar deras smaklökar så till den milda grad. Då är det din catering de söker sig till.

Om du valt att laga mat med råvaror som är närodlade och ekologiska kan det vara din nisch. Om du väljer något annat är det den vinkeln du ska hålla fast vid. Kanske är du expert på kött från Australien. De saftiga biffarna från kor som betar på de milsvida markerna runt gårdarna flygs in med flygplan efter det att köttet är vakuumpackat. Så dagsfärskt det bara kan bli.

Varje cateringfirma kan ta sitt eget ansvar för hållbarhet och natur

När det gäller catering kan du som företagare se till att du använder ett bra transportmedel. En gammal bil som tuffar på och bolmar av en massa avgaser är inget som ger ett seriöst intryck av att du är miljömedveten. Sedan kan man diskutera vikten av att ha ett bra fordon på alla nivåer. Men har man skrivit någonstans på sin webbplats att man är noga med naturens väl och ve, ska man nog heller köra en bränslesnål bil.

Det är inte så lätt att fullt ut ta ansvar för hållbarhet och natur när man sysslar med catering men man får göra så gott man kan. En sak som är bra är att man undviker att använda engångsartiklar. Det är något som håller på att försvinna mer och mer. Tack vare det kan mer skog bevaras och mindre plast behöver produceras.

En cateringfirma kan erbjuda många olika tjänster

Om du drar dig till minnes något tillfälle i livet då du hade behövt använda dig av ett företag som sysslar med catering, så kommer du säkert minns någon stor händelse. Det behöver inte vara en bröllopsfest eller firmafest. Det kan vara en helt vanlig födelsedag eller en ovanlig familjesammankomst. Kan du då minnas om du stod mest i köket eller sprang fram och tillbaka mellan bordet och köket?

Det är vid sådana tillfällen som en catering kan vara en lysande idé. Du slipper vara den som springer fram och tillbaka och kan istället luta dig mot väggen och spana ut över havet med gäster och njuta i fulla drag. Du deltar istället för att servera och hålla full uppsikt över vad som behövs.